Choď na obsah Choď na menu

Real Madrid cruise langs Getafe op Casemiro, Vazquez goals

Casemiro scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen toen Real Madrid Getafe met 2-0 versloeg in het Santiago Bernabeu op zaterdag om hun voorsprong van 12 punten aan de bovenkant van de LaLiga-tafel te behouden. De Braziliaanse middenvelder opende de score met een duikende kopbal van Vinicius Junior's lokaliseren voorzet in de 38e minuut voordat Lucas Vazquez een tweede half uur later - na het uitwisselen van passen met Rodrygo - de overwinning toevoegde. Het resultaat laat leiders Real Madrid op 72 punten met nog zeven wedstrijden te spelen, comfortabel voor de tweede - zette Sevilla op 60 punten en Barcelona, ​​dat zondag speelt, op 57.

Madrid begon goed en Karim Benzema zag een doelpunt in de vierde minuut afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg creëerde een reeks kansen toen Marcelo een schot liet redden door doelman David Soria, Lucas Vazquez in het zijnet schoot, Fede Valverde werd geweigerd door Soria en Vinicius werd gered nadat hij de bal door de benen van verdediger Djene had geschoten Dakonam.

Getafe vormde weinig bedreiging -- David Alaba moest terug naar dekking rennen toen Borja Mayoral achterop kwam in een zeldzame aanval -- voordat Vinicius de levering leverde waarmee Madrid de score opende. De vleugelspeler kruiste met de buitenkant van zijn rechtervoet voor Casemiro om voorbij Soria te gaan, Vinicius' zevende assist in LaLiga dit seizoen.

Casemiro en Valverde waren allebei voor de rust geboekt, de kaart van de Braziliaan betekent dat hij komend weekend Madrid's trip naar Sevilla zal missen.

Na de pauze kwamen Marcelo en Valverde allebei dichtbij voordat Vazquez er in de 69e minuut 2-0 van maakte door vanaf rechts naar binnen te snijden voordat ze laag in de benedenhoek eindigden.

Terwijl Madrid op weg was naar de overwinning, kwam Gareth Bale van de bank en werd hij gefloten door de Real Madrid-fans tijdens zijn eerste optreden in het Bernabeu sinds februari 2020, voordat Getafe's Enes Unal de paal raakte in de beste kans van de avond voor de bezoekers.