Choď na obsah Choď na menu

20 wedstrijden met 25 goals! 35 goals in 54 wedstrijden!

In de eerste ronde van de groepsfase van de Champions League braken Håland en Mbappé tegelijkertijd uit en hielpen respectievelijk Manchester City en Parijs aan een goede start. Håland droeg Haaland voetbalshirt en scoorde een doelpunt in elke helft om Manchester City te helpen Sevilla met 4-0 te verslaan. Dit is het 25e doelpunt van Håland in zijn 20e optreden in de Champions League. Hij haalde Mbappé op 22-jarige leeftijd in en werd de jongste speler met 25 goals in de geschiedenis van de Champions League. Tegelijkertijd is Håland ook de eerste speler in de geschiedenis van de Champions League die 25 doelpunten maakt in de eerste 20 wedstrijden.

Mbappé, die de nummer 7 goedkope voetbalshirts droeg, verdubbelde in 17 minuten in de eerste helft om Parijs te helpen Juventus thuis met 2-1 te verslaan. Dit is Mbappé's 35e doelpunt in zijn 54e optreden in de Champions League. Ook werd hij op 23-jarige leeftijd de jongste speler met 35 doelpunten in de Champions League. Omdat Ronaldo dit seizoen niet in de Champions League speelde, maakte hij zich het meest zorgen om ingehaald te worden door Messi. Maar de huidige situatie lijkt te zijn dat niet Messi, maar Håland en Mbappé het record van Cristiano Ronaldo van 140 doelpunten in de Champions League zullen breken. Afgaand op hun huidige offensieve efficiëntie, is het mogelijk dat het doelpuntenrecord van Cristiano Ronaldo in de Champions League niet behouden blijft.

Håland en Mbappé vestigden tegelijkertijd het Champions League-record, waardoor mensen jammeren dat hun tijd gekomen is. Håland en Mbappé worden beschouwd als de "nieuwe sterren" in het voetbal om Cristiano Ronaldo en Messi te vervangen. Deze twee sterren hebben ook bewezen met hun prestaties en gegevens op het veld dat ze de transcendentie voltooien. Afgaand op de prestaties van persoonlijke gegevens, wordt verwacht dat Håland, die dit seizoen in de Premier League speelde, de Gouden Schoen van de Premier League zal winnen. Door de algehele kracht van Manchester City is de kans dat hij met het team de Premier League en de Champions League wint niet klein. Het probleem met Mbappé is dat de Ligue 1 niet zo intens en bloot is als de Premier League, en hij concurreert met Neymar in PSG. Afgaande op het momentum van de ontwikkeling van deze twee sterren, wie denkt u dat als eerste de Ballon d'Or zal winnen?