Choď na obsah Choď na menu

Götze scoort zijn eerste doelpunt voor Frankfurt

Frankfurt versloeg in de vierde ronde van de Bundesliga Bremen met 4-3. Na de opening zette de voormalig Duits international Götze een voetbalshirts aanbieding op en scoorde hij een blikseminslag voor Frankfurt, zijn eerste persoonlijke doelpunt sinds zijn terugkeer in de Bundesliga. Götze scoorde het eerste doelpunt uit de carrière van Frankfurt en scoorde na bijna drie jaar opnieuw in de Bundesliga.

Deze zomer verliet Götze de Eredivisie om terug te keren naar de Bundesliga, waar hij zich bij Eintracht Frankfurt voegde en eigenaar werd van de nummer 27 Eintracht Frankfurt voetbalshirt. In deze wedstrijd tegen Bremen begon Götze aan de wedstrijd en scoorde in de 2e minuut van de eerste helft, waardoor Frankfurt een 1-0 voorsprong nam en het eerste doelpunt uit de carrière van Frankfurt scoorde. Götze zag er na het doelpunt erg opgewonden uit. Het was het eerste doelpunt van Götze sinds hij terugkeerde naar Duitsland na twee jaar afscheid van de Bundesliga, 1013 dagen na zijn laatste doelpunt in de Bundesliga. De voorgaande twee seizoenen speelde Götze voor de Eredivisie PSV Eindhoven. Dit is ook de eerste keer dat Götze na 1013 dagen scoorde in de Bundesliga. Een doelpunt maken.

In het hedendaagse voetbal is Götze een typische vertegenwoordiger van hoog openen en laag lopen. Götze werd beschouwd als een getalenteerde tiener toen hij debuteerde. Hij scoorde een wonderbaarlijk doelpunt in de overwerk van het WK van 2014 om Argentinië te verslaan en Duitsland te helpen het WK te winnen. Maar in de jaren daarna gingen de prestaties van Götze steeds slechter en viel hij op een gegeven moment zelfs uit in de Eredivisie. Götze kwam dit seizoen bij Frankfurt omdat de ploeg in de Champions League kan spelen. Voor Götze, die pas 30 jaar oud is, heeft hij nog genoeg tijd om zich opnieuw te bewijzen.