Choď na obsah Choď na menu

Håland beëindigt verliesreeks van zeven wedstrijden tegen Bayern

Fans van Manchester City konden na meer dan een maand wachten eindelijk het debuut van Håland in de VS zien. Hoewel de fans even moesten wachten, scoorde de Noor zijn eerste doelpunt sinds hij in slechts 13 minuten van de wedstrijd naar Manchester City kwam. In de eerste helft scoorde Håland bij zijn debuut, maar het onweer onderbrak de wedstrijd. Na de laatste wedstrijd versloeg Manchester City Bayern met 1-0.

In deze wedstrijd tussen Manchester City en Bayern ligt de grootste focus eigenlijk op Håland in de nummer 9 voetbalshirts aanbieding. Na het bevestigen van de basisopstelling wil iedereen zien of Håland kan scoren voor Manchester City. De spelers kenden ook de betekenis van dit spel. Nadat de wedstrijd was begonnen, stuurden ze ook actief "kanonskogels" naar Håland. De eerste keer dat ze de bal kregen, waren het eigenlijk Noorse jongens. De getalenteerde tiener gebruikte ook een doelpunt om het team te helpen de Bundesliga-hegemonen Bayern München te verslaan. Het kan gezegd worden dat hij een perfect debuut gebruikte om alle Manchester City-fans te laten juichen.

Het is vermeldenswaard dat 24 juli niet alleen de dag is waarop Håland zijn perfecte debuut maakt in de Manchester City voetbalshirt, maar ook de 22e verjaardag van Håland, wat misschien wel het beste cadeau is dat hij voor zichzelf heeft gewonnen. In de belangrijkste wedstrijden in de Champions League van de afgelopen seizoenen had Manchester City moeite om de overwinning binnen te slepen zonder te scoren terwijl het de bal onder controle had. Het team miste een sleutelspeler in de frontlinie die kon opstaan en een laatste beslissing kon nemen. De komst van Håland compenseert de tekortkomingen van het team in dit opzicht. Manchester City heeft in deze wedstrijd tegen Bayern nog steeds een absoluut voordeel. Het bestaan van Håland maakt Bayern ook erg jaloers in de verdediging. Met zo'n wapen geloof ik dat Manchester City in het nieuwe seizoen de Champions League beter kan aanvallen.