Choď na obsah Choď na menu

Modrić maakt de moord

In de internationale voetbalopwarmwedstrijd van 2022 speelde Saoedi-Arabië thuis tegen Kroatië. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet tot scoren. In de tweede helft raakte het Saoedische team de middenpaal. Modrić assisteerde Kramarić bij het scoren. Kramarić en Perišić scoorden achtereenvolgens ongeldige doelpunten. Uiteindelijk versloeg Kroatië Saudi-Arabië met 1-0.

In deze wedstrijd stuurde de veteraan Modrić met de nr. 10 Kroatië voetbalshirt een voortreffelijke schuine pass en scoorde Kramarić met de bal. Uiteindelijk hielp het Kroatië de overlevering met 1-0 te voltooien en behaalde het 5 opeenvolgende overwinningen in alle competities. Het Kroatische team wees in uitstekende conditie op een goede start van het WK.

Kroatië was de runner-up van het afgelopen WK en zorgde voor het beste resultaat. Nu, na 4 jaar, is de kracht van Kroatië met de klassieke geruite voetbal shirt afgenomen en is het moeilijk om in de top vier te komen. Het is niet eenvoudig om te concurreren met België, Marokko en Canada voor kwalificatie. De eerste wedstrijd van het WK voetbal in Kroatië gaat officieel van start op 23 november om 18.00 uur. De tegenstander is het Marokkaanse team. Fans die van het Kroatische team houden, mogen het niet missen.