Choď na obsah Choď na menu

Arsenal begint een winning streak van drie wedstrijden

In de derde ronde van de Premier League versloeg Arsenal het onlangs gepromoveerde Bournemouth met 3-0. In deze wedstrijd presteerde Jesus, de eigenaar van de nieuwe nr. 9 voetbalshirts aanbieding die deze zomer voor 52 miljoen euro naar Arsenal kwam vanuit Manchester City, goed ondanks dat hij geen doelpunt maakte. Hij plande het eerste doelpunt van het team en assisteerde direct bij het tweede. een doel.

Het is vermeldenswaard dat in de 88e minuut van de wedstrijd Arsenal-aanvoerder Xhaka werd vervangen door Lokonga en Jesus direct de aanvoerdersband omtrok. Alleen al het spelen van 3 Premier League-wedstrijden namens Arsenal heeft al het vertrouwen van het hele team gewonnen. Ødegaard prees Jezus in een interview na de wedstrijd: "Hij heeft veel aan ons bijgedragen, zoals terugvallen en het team verbinden. Hij is echt goed en het voelt geweldig om met hem te spelen. Ja. Gelukkig voor het team om hem te hebben ."

Het grootste verschil van Arsenal met vorig seizoen is dat ze een sterke aanvallende groep hebben. In deze wedstrijd scoorde de Noorse tiener Ødegaard, die een Arsenal voetbalshirt droeg, tweemaal, hielp Arsenal in slechts 11 minuten aan de overwinning en werd na de wedstrijd officieel uitgeroepen tot beste speler ter plaatse. Het was echter centrum Jesus die de meeste dribbels, overwinningen, kansen en sprints had in deze wedstrijd. Wat mensen doet zuchten, is dat in deze krachtige aanvalsgroep Jezus slechts 25 jaar oud is en Ødegaard 23 jaar oud, beide erg jong. In feite is de oudste in de basisopstelling van Arsenal in deze campagne slechts 29 jaar oud, en de rest van de startende spelers zijn allemaal jonger dan 25 jaar. Daarna zijn de wisselspelers ook jonge spelers onder de 25 jaar. Dit fenomeen is waarschijnlijk uniek in de Premier League. Allemaal dankzij Arsenal-baas Arteta. Vorig seizoen stond hij onder enorme druk en voltooide hij het verjongingsproces, zodat hij de kracht heeft die hij nu is.